I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us

September 20, 2019

Saya 4 kali tgk cerita thefounder cara mcd menjadi the biggest rantaian bisnes in the world.

Tp yg peliknya,bisnes sebenar mcd bukan jual burger. Apakah bisnes sebener mcd? Nak tahu? Jumpa sy di 14 lokasi seminar cashflow bisnes owner. Sy akan share cara mcdonald kemb...

February 15, 2018

Bermula dengan modal yang terhad membuatkan AirAsia perlu berjimat sebanyak mungkin yang boleh.

Jika mereka memerlukan sesuatu, membelinya adalah pilihan terakhir jika boleh. 
 

AirAsia akan cuba meminjam, membuat penukaran (barter), menyewa atau apa sahaja cara yang bol...

February 14, 2018

Tahukah nama asal Facebook adalah Thefacebook ?  

Pada tahun awal penubuhan facebook, nama sebenarnya adalah "thefacebook" . Pada waktu itu friendster & myspace masih popular sehingga Mark Zuckerberg juga mempunyai akaun friendster. 

Permulaanya, thefacebook adalah...

Adakah anda seorang majikan dan pening banyak sangat cuti boleh menjejaskan "production" bisnes anda? 

Majikan Pening Banyak Sangat Cuti Dalam Malaysia. Sebenarnya majikan  boleh Ambil Yang Wajib Sahaja, Tak perlu ambil semua cuti untuk pekerja cuti.

Cuti Umum Tahu...

February 12, 2018

KUALA LUMPUR: Kadar kenaikan gaji kasar negara ini perlu lebih tinggi berbanding kadar inflasi jika mahu menyelesaikan isu kos sara hidup.

Jelas pakar ekonomi bebas Azrul Azwar Ahmad Tajuddin, walaupun sesetengah pekerja bakal menikmati kenaikan gaji namun lebih ramai...

February 12, 2018

Ramai yang suka makan, tapi tahukah anda, anda jug aboleh offer servis mobile katering untuk kawan2 anda untuk buat foodbox siap hantar kerumah di sekitar taman perumahan anda untuk jiran2 anda, atau ambil order untuk sesiapa yang nak menderma di masjid  atua surau pad...

February 11, 2018

BILLIONAIRE ZIMBABWE

last time waktu sy g zimbabwe, sy terkejut tgk duit kertas dibawa atas troli, perghhh kaya nya mamat yg bawa duit kertas atas troli tu. Kalau kat malaysia kompom dah kena rompak dah kalau bawa duit ringgit banyak macam tu. 

rupanya duit kertas di...

February 10, 2018

Jika diselak suratkhabar dan media sosial, sekarang ada banyak program keusahawanan yang dilancarkan oleh kerajaan, GLC dan beberapa syarikat individu.

Semuanya dengan objektif untuk mengalakkan lebih ramai orang kita berbisnes dan juga sebagai alternatif kepada kekur...

Dalam kisah kejayaan ini, kami akan berkongsi biografi Ingvar Kamprad, seorang usahawan Sweden, jutawan dan dianggap sebagai salah seorang lelaki terkaya di dunia. Beliau adalah pengasas IKEA, rangkaian kedai perabot dengan harga yang berpatutan. Ingvar Kamprad sentias...

February 9, 2018

Saya sering kali ditanya tentang kisah Ukasyah yang kononnya ingin memukul Nabi sallallah alaih wasallam sebagai membalas balik (qisas) perbuatan Nabi sallallah alaih wasallam yang memukulnya. Saya lampirkan ceritanya seperti yang disebarkn dalam salah satu blog (walau...

Please reload

  • Facebook Basic Square

February 12, 2018

Please reload

Recent Posts
Search By Tags
Featured Posts

SYARIKAT SDN BHD YANG TIDAK AKTIF akan denda RM1400 kepada Syarikat & RM4400 setahun bagi setiap Pengarah Syarikat Sdn Bhd sekiranya tidak menghantar...

February 2, 2018

1/1
Please reload

Archive
Please reload