February 12, 2018

Please reload

Recent Posts

SYARIKAT SDN BHD YANG TIDAK AKTIF akan denda RM1400 kepada Syarikat & RM4400 setahun bagi setiap Pengarah Syarikat Sdn Bhd sekiranya tidak menghantar...

February 2, 2018

1/1
Please reload

Featured Posts

ANDA NAK JADI BILLIONAIRE CEPAT? PERGILAH KE ZIMBABWE

February 11, 2018

 

BILLIONAIRE ZIMBABWE

last time waktu sy g zimbabwe, sy terkejut tgk duit kertas dibawa atas troli, perghhh kaya nya mamat yg bawa duit kertas atas troli tu. Kalau kat malaysia kompom dah kena rompak dah kalau bawa duit ringgit banyak macam tu. 

rupanya duit kertas diornag takda nilai, sbb kerajaan diaorng print terlalu banyak duit kertas. yelah, print jer lah kertas. bukannya print emas. ikut sukahati kerajaan nak print. 

kat zimbabwe korang nak tahu? 3 bijik telur pun dah berharga 100billion zimbabwe. 

korang belajar kenal duit dari mana? sbb sekolah tak ajar tentang duit. 

korang masih nak target simpan duit 1 juta bila nak bersara nanti? 

 

Nasihat sy jangan sebab simpkan duit bleh susut nilai.

 

Setahun 4%, 

 

10 Tahun 40% , 

 

30 tahun 120% susut nilai. 

 

Jadi, 

 

Tukarkan duit anda kepada 3 aset ini

 

1) Bisnes Bersistem (Status Sdn Bhd) 

 

2) Property Yg Disewakan 

 

3) Investment Saham / Komoditi seperti emas. 

 

 

join 

 

 

 

 

Please reload

Follow Us

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Search By Tags
Please reload